De JPK Band

De JPK Band

is een gerenommeerde bluesrockformatie die zowel eigen nummers speelt als covers van bluesrockheldenin een stevig JPK sausje.

In 2000 formeerde zanger gitarist Jan Pieter Kuijten zijn eigen band. Het werd een driemansformatie met een sterk eigen repertoire, geïnspireerd door authentieke Rhythm& Blues en Bluesrock. In een rap tempo veroverden ze in binnen en buitenland podiumplaatsen en harten van bezoekers op tal van festivals en muziekcafés. In mei 2002 kwam hun eerste CD ‘Knifeand Gun’ uit met daarop 8 eigen nummers. Sindsdien is huneigen repertoiresterkuitgebreid en zelfs vervijfvoudigd met als resultaat een tweede CD “Drivingmycar”, een derde CD “Bamboozle” met ieder 11 eigen nummers, en een vierde in de maak.

 

Hun optredens zijn vol van passie en energie, interactief met publiek en altijdeindigendin één groot feest. Met bassist Rinus de Lang, en drummer Jan Keuter vormt Jan Pieter Kuijten een uniek Bluesrock trio met een onmiskenbare eigen sound. Naast eigenwerk vertolken ze ook veel nummers van hun bluesrock helden Jimi Hendrix, Steven Ray Vaughan,Rory Gallagher, Roy Buchanan, ZZ Top en Ten YearsAfter,overgoten met hun eigen JPK saus.